Koerage Cycling Concepts

Vera Koedooder

Vera en Roxane Zien Af! #1 Omloop Het Nieuwsblad - We zijn vertrokken!

Na Etappe 15a en 15b van de Koerage podcast waar Roxane Knetemann te gast was, ontstond het idee om nabeschouwingen te gaan maken van alle belangrijke wedstrijden in het vrouwenwielrennen. Dus hier is ie dan! Aflevering 1 van Vera & Roxane Zien Af! Ze zijn vertrokken! De eerste grote wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen 2022 staat online: Omloop Het Nieuwsblad (UCI 1.PRO) met start in Gent en finish in Ninove. 128 kilometer lang met vele lastige Vlaamse klimmetjes met als zwaartepunt de finale met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

De twee voormalig professioneel wielrensters praten na over deze Belgische klassieker die ze zelf ook vaak gereden hebben. Het was een prachtige koers met een volledig Nederlands podium! Annemiek van Vleuten (Movistar Team) volgde Anna van der Breggen op als winnares en won na een lange sprint-a-deux van Demi Vollering die inmiddels de pupil is van Anna van der Breggen die nu ploegleider is bij Team SDWorx. Lorena Wiebes (Team DSM) won de sprint van de achtervolgende groep van 43 rensters om de laatste podiumplek.

Wat was hét Koerage moment? Wie vonden ze de de vrouw van de wedstrijd? En kwamen de voorspellingen uit die ze maakten in Etappe 15a en wat zijn hun voorspellingen voor de Italiaanse klassieker Strade Bianche? Dit alles werd wel duidelijk door de twee in perspectief geplaatst, met de vreselijke oorlog die nu gaande is... En de onveranderde situatie van Amy Pieters die nog steeds in coma ligt na twee maanden en dit voorjaar enorm gemist wordt in het peloton maar vooral daarbuiten.